Kuchyň už dávno nemusí mít konvenční vzhled a uspořádání. Efektním, ale i efektivním trendem posledních let jsou prostorné, vzdušné ostrůvkové kuchyně – příjemný protipól úzkých a stísněných panelákových kuchyní, které si dobře pamatujeme z let minulých.
Ostrůvek slouží jako varné či mycí centrum, pracovní nebo odkládací a úložná plocha, může fungovat jako barový pult či místo ke stolování. Pokud je kuchyň spojená s obývákem, právě ostrůvek obě části domácnosti přirozeně odděluje. Možností využití, stejně jako variant vzhledu a zpracování ostrůvkového modulu je celá řada, vždy však bude v kuchyni nepřehlédnutelným dominantním prvkem.
Při plánování ostrůvkové kuchyně se proto určitě vyplatí vše náležitě promyslet a pečlivě vybírat. Důležité například je, pokud má být součástí ostrůvku mycí zóna s dřezem, nezapomenout hned v projektu hrubé stavby na vhodné umístění odpadu, po zalití základové desky už je na vyvedení odpadních výpustek pozdě. Komplexní, do detailu promyšlené řešení, respektující parametry kuchyně i individuální představy uživatelů nabízí značka KUCHYNĚ gorenje.